Hieronder vind je de privacy statement en het cookiebeleid van Finance Network B.V.

Privacy statement Finance Network

Privacy statement

Financenetwork.nl is een website van Finance Network B.V. Finance Network B.V. is gevestigd aan de Willemstraat in Eindhoven en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 17193942. Finance Network is eigenaar, beheerder en exploitant van de websites Beursgorilla.nl, Beleggen.nl, Valuta.nl, Wisselkoers.nl, Sparen.nl en Spaarrente.nl.

Via de websites van Finance Network bieden wij onze bezoekers diensten aan waarbij wij privacy gevoelige informatie verwerken. Wij vinden het erg belangrijk dat er zorgvuldig wordt omgegaan met je gegevens. Deze gegevens worden daarom zorgvuldig verwerkt en beveiligd, conform de eisen van de privacywetgeving.

In deze privacy statement leggen we uit:

  • Welke persoonsgegevens we van je verwerken
  • Met welk doel wij deze gegevens verwerken
  • Hoe wij omgaan met het verstrekken van deze gegevens aan derden
  • Welke rechten jij hebt om je gegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen

Gebruik van persoonsgegevens

Bij het gebruik van de diensten welke Finance Network aanbiedt op haar websites laat je (persoons)gegevens bij ons achter. Wij verwerken en gebruiken uitsluitend die gegevens die nodig zijn om de aangeboden dienst goed te laten functioneren.

Afhankelijk van die geboden dienst kunnen wij de volgende persoonsgegevens verwerken:

  • NAW gegevens (naam, postcode, huisnummer)
  • Geboortedatum
  • Geslacht
  • E-mail adres
  • Gegevens over gebruik van diensten en producten waarvoor je een vergelijking maakt (bijvoorbeeld gegevens over je woning bij het maken van een vergelijking voor een inboedelverzekering)
  • Gegevens over je huidige situatie die nodig zijn voor het maken van een vergelijking (bijvoorbeeld het aantal schadevrije jaren dat je hebt voor een vergelijking van autoverzekeringen of je gezinssamenstelling voor een vergelijking van reisverzekeringen)
  • Persoonsgegevens welke nodig zijn om een aanvraag te doen voor een product (bijvoorbeeld IBAN nummer of telefoonnummer bij het afsluiten van een autoverzekering)

Doeleinden van het gebruik van de persoonsgegevens

Wij verwerken deze gegevens voor de volgende doelen:

  • Het maken van een vergelijking en de resultaten hiervan te laten aansluiten op jouw persoonlijke situatie
  • Om je aanvraag van een product (bijvoorbeeld een autoverzekering) te verwerken en je op de hoogte te houden van de status daarvan
  • Om met jou te communiceren via nieuwsbrieven (hiervoor hebben wij jouw toestemming nodig)
  • Om met jou te communiceren n.a.v. vragen, opmerkingen en/of klachten
  • Om jou gepersonaliseerde advertenties te tonen en aanbiedingen te doen nadat je een website van Finance Network hebt bezocht of een vergelijking hebt gemaakt.
  • Om met jou te communiceren op het moment dat je via ons een product hebt afgesloten waarbij wij optreden als eerste contactpunt. (wij kunnen periodiek contact met je opnemen om je te informeren of het afgesloten product nog bij jouw situatie past)
  • Om met jou te communiceren en/of je een aanbieding te doen op het moment dat je bij ons een vergelijking hebt gemaakt of een product hebt afgesloten. Op basis van jouw gegevens doen wij jou dan een passende aanbieding.

Verstrekken van de gegevens aan derden

De gegevens welke je verstrekt leveren wij uitsluitend aan derde partijen als dat nodig is voor het leveren van de aangevraagde diensten of producten. Zo geven wij bijvoorbeeld jouw gegevens door aan de verzekeraar waar jij een autoverzekering hebt aangevraagd.

Als wij gegevens doorgeven aan een derde zorgen wij er met een overeenkomst voor dat deze gegevens uitsluitend gebruikt mogen worden door het doel waarvoor de gegevens zijn doorgegeven.

Wij verstrekken jouw gegevens verder niet aan andere partijen tenzij dit wettelijk verplicht is (bijvoorbeeld op verzoek van politie en justitie).

Recht op inzage, rectificatie of wissen van de persoonsgegevens.

Jij hebt het recht om de gegevens die wij van jou verwerken in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Je kan hiervoor contact opnemen met privacy@financenetwork.nl Om misbruik te voorkomen verzoeken wij je adequaat te identificeren

Heb je een klacht over het verwerken van je persoonsgegevens helpen wij je graag dit op te lossen. Kunnen wij dit samen niet oplossen, dan heb je het recht een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder: De Autoriteit Persoonsgegevens. Je kan hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens

Cookiebeleid

Bij het bezoeken van de websites van Finance Network worden cookies geplaatst. Cookies zijn kleine tekstbestanden die je computer of browser opslaat als je onze website bezoekt. Cookies worden gebruikt om jouw bezoek aan onze websites zou goed mogelijk te laten verlopen en zorgen er bijvoorbeeld voor dat:

  • Het gebruik van de websites van Finance Network makkelijker voor je wordt.
  • Je bij het gebruik van onze vergelijkers niet steeds dezelfde informatie hoeft in te vullen.
  • Wij kunnen meten hoe onze websites worden gebruikt en waar we deze nog kunnen verbeteren.
  • Wij je advertenties en aanbevelingen kunnen tonen op basis van jouw interesses.
  • We kunnen registreren hoe vaak advertenties worden vertoond om zo de advertenties beter op je behoeften en interesses af te stemmen en te voorkomen dat je steeds dezelfde advertentie ziet.

In het privacy statement van Finance Network lees je meer over hoe wij met je gegevens omgaan.

Klik hier om de cookie eigenschappen te bekijken of je cookie instellingen aan te passen.

Welke cookies gebruikt Finance Network

Noodzakelijke cookies

Wij gebruiken functionele cookies om er voor te zorgen dat de website correct werkt en gebruiksvriendelijk is. Voorbeeld hiervan is dat als je een vergelijking maakt, je niet elke keer opnieuw je gegevens hoeft in te voeren.

Targetting cookies

Op de website van Finance Network vindt je buttons om webpagina’s te promoten of te delen op bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Linkedin. Het gebruik van cookies zijn noodzakelijk om deze buttons te laten werken.

Ook voor marketing doeleinden gebruiken wij cookies. Door het gebruik van deze cookies kunnen wij je aanbiedingen doen waar je ook echt iets aan hebt. Bijvoorbeeld een aanbieding op basis van een vergelijking die je hebt gemaakt op een van onze vergelijkers.

Wij plaatsen advertentie cookies op onze websites. Ook geven wij derde partijen de mogelijkheid om advertentiecookies te plaatsen. Ook plaatsen wij advertentiecookies op websites van derden. De informatie uit deze advertentiecookies kunnen wij met elkaar combineren. Zo kunnen wij bijhouden welke advertenties je hebt gezien en hoe vaak. Hiermee kunnen we je aan de hand van je online surf- en zoekgedrag, zo relevant mogelijke aanbiedingen doen.

Cookies accepteren

Als je onze sites volledig wilt gebruiken, dan is het nodig dat je onze cookies accepteert. Je kan onze cookies eenvoudig op twee manieren accepteren: de cookiemelding die je op je eerste bezoek ziet accepteren of via de link aanpassen als je deze in eerste instantie niet geaccepteerd hebt.

Cookies door derden

Op de websites van Finance Network kunnen ook door derde partijen cookies geplaatst worden (bijvoorbeeld door Facebook of Twitter). Op het gebruik van cookies door andere partijen is het privacy- en cookiebeleid van die partij van toepassing.

Hier vind je meer informatie over de welke cookies door Finance Network worden gebruikt en hoe je invloed op cookies kunt uitoefenen.

  • Google Analytics
    Finance Network maakt gebruik van Google Analtyics om inzicht te krijgen in hoe bezoekers omgaan met onze site. Zo kijken we bijvoorbeeld naar welke apparaten worden gebruikt, via welke kanalen bezoekers op onze website komen en welke pagina’s bezocht worden. Dit alles met als doel om onze website daarop aan te passen, voor een optimale gebruikerservaring. Finance Network heeft Google Analytics ingeregeld volgens de Handleiding privacyvriendelijk instellen van Google Analytics van de Autoriteit Persoonsgegevens. Als je niet wilt dat Analytics wordt gebruikt in je browser, kun je de browser-add-on voor Google Analytics installeren. Meer informatie over het beleid van Google Analytics vind je hier.
  • Google Advertising
    Finance Network maakt gebruik van het advertentienetwerk van Google. Dat houdt in dat onze advertenties worden getoond in de zoekmachine Google en aanverwante diensten van Google. Hier worden cookies opgeslagen, die we gebruiken om het succes van onze campagnes te analyseren en onze campagnes verder te optimaliseren. Ook gebruiken we een cookie om relevante Google advertenties te tonen op basis van eerdere bezoeken aan deze website. De data is uiteraard geanonimiseerd, waardoor er geen persoonsgegevens gebruikt en/of gedeeld worden. Meer informatie over het beleid van Google Advertising vind je hier.
  • Bing (ads)
    Finance Network maakt gebruik van het advertentienetwerk van Microsoft. Dat houdt in dat onze advertenties worden getoond in de zoekmachine Bing en andere zoekmachines die tot het Microsoft netwerk behoren. Hier worden cookies opgeslagen, die we gebruiken om het succes van onze campagnes te analyseren en onze campagnes verder te optimaliseren. Ook gebruiken we een cookie om relevante Google advertenties te tonen op basis van eerdere bezoeken aan deze website. De data is uiteraard geanonimiseerd, waardoor er geen persoonsgegevens gebruikt en/of gedeeld worden. Meer informatie over het beleid van Microsoft Advertising vind je hier.
  • YouTube
    YouTube is een platform van Google voor het hosten en delen van video's. Omdat wij video’s van YouTube op onze site tonen, verzamelt YouTube gebruikersgegevens via deze video's, die zijn samengevoegd met profielgegevens van andere Google-services om gerichte advertenties weer te geven aan webbezoekers op een breed scala van hun eigen en andere websites. Meer informatie over het beleid van Google over YouTube vind je hier.
  • Awin
    Awin is een affiliate marketing platform. We maken gebruik van Awin cookies om zo te achterhalen wie nu precies welk product via onze vergelijking afsluit, zodat we zelf de juiste commissies ontvangen van de verzekeraars én de juiste commissies kunnen uitkeren aan derde partijen die onze vergelijkingen promoten. De data is uiteraard geanonimiseerd, waardoor er geen persoonsgegevens gebruikt en/of gedeeld worden. Meer informatie over het privacybeleid van Awin vind je hier.
  • Google Tag Manager
    Google Tag Manager is een dienst van Google waarmee onze marketeers en ontwikkelaars de scripts die we op onze site gebruiken eenvoudig op één plek kunnen beheren. Meer informatie over het beleid van Google Tag Manager vind je hier.
  • Microsoft Application Insights
    Microsoft Application Insights is een dienst van Microsoft waarmee onze ontwikkelaars inzicht kunnen krijgen in hoe onze applicaties presteren. Onze ontwikkelaars gebruiken deze tool om de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze applicaties te verbeteren doordat de tool ons inzicht kan bieden in verschillende aspecten, zoals de prestaties van de server, de laadtijd van pagina's en het gedrag van gebruikers. Meer informatie over het beleid van Microsoft Application Insights vind je hier.

Contact

Wil je meer informatie hebben? Heb je vragen over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op!

Neem contact op

Worstenbroodje?

Eindhoven

Willemstraat 1K

5611 HA Eindhoven